Kış Mevsiminde Evcil Hayvan Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Soğuk hava şartlarından çok kısa bir sürede etkilenen evcil hayvanlar için yapılması gereken bazı işlemler vardır. Aslında kış şartlarından etkilenmemeleri adına birçok faktöre dikkat etmeniz gerekiyor. Tüy bakımından mama seçimine, onları sıcak tutacak ekipmanlardan diğer faktörlere kadar yazımızın devamından elde edeceğiniz bilgilere göre aksiyon alabilirsiniz. Soğuk kış ayları geldiği zaman evcil hayvanların özel bir bakıma ihtiyacı olur. Yani sadece dışarıya çıkmamaları konusunda değil, yaşam alanındaki sıcaklık değerine göre onları hazırlamanız önemlidir. Çünkü kediler, köpekler ya da evcil kuşlar, yaşam alanlarındaki ısı farklılıklarından anında etkilenebilir. Özellikle de kedi ve köpekler bu durumda boğaza enfeksiyonu, halsizlik ve üşütme gibi sorunlarla karşılaşabilir.

Gündelik ihtiyaçlarını karşılamak için sıcak ortamdan soğuk alana çıkardığınız patili dostlarımızda aniden hastalanma durumu söz konusu olabilir. Bu nedenle dışarıda geçirdikleri süreye dikkat etmeli ve gerekli ekipmanlar sağlandıktan sonra dışarıya çıkarılmalıdır. Evcil kuşların zaten hava akımından anında etkilenerek ciddi sorunlarla karşılaştığı unutulmamalıdır.

Kış Aylarında Evcil Hayvanların Beslenmesi

Gerek kedi ve köpek, gerekse evcil kuşların kış aylarında beslenme süreci biraz farklıdır. Yaş ve kuru mamaları eksik etmememiz gereken patili dostlarımız içi sıcak bir ortam hazırlanmalıdır. Eğer kulübede beslediğiniz bir köpeğiniz varsa enerjilerini korumak adına kalorili mamalarla desteklemeniz şarttır. Bununla beraber günlük temiz içme suyu sağlanmalıdır. Kuşlarda ise yemlik içerisinde taze yem olmalı ve vitamin takviyeleriyle desteklenmelidir.

Evcil Hayvanların Yaşam Alanındaki Yeri

Yaşam alanında evcil hayvanlarınızın yerini değiştirmenizi tavsiye ediyoruz. Genelde evin boş bir odası ya da balkonu kedi ve köpekler için hazırlanırken kış aylarında biraz daha dikkatli olunmalıdır. Özellikle de ısıtma sorunu yaşamaması gereken patili dostlarımızın konakladığı yerlerin sıcaklığı ayarlanmalıdır. Boş odada olsalar bile en az 22-23 derecelik bir sıcaklığa sahip olması gereken bu alanın yalıtımlı zeminle kaplanması da önemlidir.

Evcil Hayvanların Tüy Bakımı

Kış aylarında evcil hayvanların tüy bakımına ekstra özen gösterilmesi gerekiyor. Çünkü kedi ve köpeklerin derileri, soğuk havadan kısa sürede etkilenebilir. Bunu engellemek adına kış ayında kalın tüyler çıkaran patili dostlarımız için özel tarama ve fırçalama ekipmanları edinmemiz şarttır. Bu ürünler sayesinde tüylerdeki keçeleşme önlenirken aynı zamanda dökülmesi beklenen tüylerin dökülmesi kısalarak kedi ve köpeklerin cildi nefes alır.

Kış aylarında muhabbet kuşlarının bakımı da yapılmalıdır. 2 haftada bir özel hazırlanan tüy temizleme spreylerini kullanabilirsiniz. Soğuk havalarda kuşların yıkanması tavsiye edilmez. Hava akımından kısa sürede etkilendikleri için ciddi sorunlara davetiye çıkarabilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli