Kedimin Kuyruğunda Leke Çıktı

Kedimin kuyruğunda leke çıktı konusu üzerine kedi sahipleri durumun sebebini merak etmektedir. Kedilerde görülebilen çeşitli cilt hastalıkları olabilir. Bunlar kedinin iç parazit ve dış parazitlerden kaynaklı olarak yakalanabileceği hastalık türlerindendir. Bu hastalıkların farklı kedilerden bulaşma riski bulunduğu gibi başka insanlara bulaştırılması da mümkündür. Kedinin kuyruğunda görülen leke için farklı hastalık belirtileri söz konusu olabilir.

Kedi Kuyruğunda Oluşan Leke Ne Demektir?

Kedimin kuyruğunda leke çıktı konusu üzerine yapılan araştırmalar doğrultusunda büyük çoğunlukla mantar hastalığından kaynaklı bir durum olabileceği tespit edilmiştir. Kediler yapıları gereği oldukça aktif ve sıcak kanlı hayvanlardır. Bağışıklık sistemleri de bir o kadar zayıf ve korunaksızdır. Tüyleri mantar oluşumuna imkan tanıyacak barınma alanıdır. Bu sebeple mantar hastalığından kaynaklı olarak kedinin kuyruğunda leke oluşumu görülebilir.

Kedimin kuyruğunda leke çıktı durumu üzerine yapılması gerekenler bu oluşunun sebebini tespit etmektir. Yapılan tetkikler doğrultusunda eğer kedide mantar hastalığından kaynaklı bir lekelenme söz konusuysa kedinin tüy miktarına göre belirli bir tedavi yoluna başvurulabilir. Uzun tüylü kedilerde mantar lekesinden kurtarmak biraz daha uzun bir zaman alacaktır. Kedilerde oluşan bu riski giderebilmek için çeşitli hijyenik önlemler alınabilir.

Kedinin Kuyruğundaki Leke Hangi Hastalığı İşareti midir?

Kedimin kuyruğunda leke çıktı kedide oluşan lekeden kaynaklı olarak mantar teşhisi konulabilir. Bu teşhis sonucunda muhakkak ki kedinin kullanmış olduğu ürünler dezenfekte edilmeli ve kıyafet ile temasından uzak tutulmalıdır. Kedinin sıklıkla kullandığı mama kabı ve tüylerini fırçalarken kullanılan tarağı da sirkeli suyun içinde bekletilerek dezenfekte edilmelidir. Bu süreç ilaç kullanımı ile beraber giderilebilir bir dönemi kapsar. Bölgesel olarak lekenin bulunduğu alanda dökülmelerde görülebilir. Bu hastalığın şiddetine göre değişir. Kaşıntı ve kızarıklık ile beraber kendini gösteren bu hastalık kısa sürede kullanılan ilaçlarla giderilebilir.

Kedimin kuyruğunda leke çıktı kedide oluşan bu lekeler görüntü olarak rahatsızlık verdiği gibi farklı noktalarda da kaşıntı ve pullanmalara sebep olabilir. Tedavisi uygulanırken özellikle tüm semptomlar belirlenmeli ve bunun üzerine bir yöntem uygulanmalıdır. Öncelikle kedi de böyle bir durum tespit edildiğinde bir veterinere götürülmeli ve test yaptırılmalıdır. Sonucunda kediye uygun kullanılabilir solüsyon, sprey, merhemler verilebilir. Kedilerin sıklıkla yakalandıkları mantar teşhisi konmuşsa aşı yaptırabilmek de mümkündür.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli