Scottish Fold Bakımı ve Eklem Problemleri

Scottish Fold bakımı ve eklem problemleri bu ırka sahip bir kedi sahiplenmek isteyenlerin ilgisini çeken konuların arasında gelir. Sevimli ve sakin görüntüleri ile ev kedisi olmak için en uygun seçeneklerden biri olan Scottish Fold kedilere dair bilinmesi gereken en önemli özellik, genetik yapılarında bulunan bozukluktur. Bu bozukluk Scottish Fold ırkına sahip olan kedilerin yaşamları boyunca eklem hastalığı yaşamasına neden olur. Hastalıkları dolayısıyla bu kedilerin bakımlarının diğer kedilerden çok daha özenli şekilde yapılması gerektiği bilinir. 

Scottish Fold Bakımı Nasıl Yapılır?

Scottish Fold kedilerin pek çok evde bulunduklarına ve insanlar ile uyum içinde yaşadıklarına şahit olabilirsiniz. Sevimli görüntüleri ile hayvan severlerin hayranlık duyduğu bu kedi ırkı hakkında en sık yapılan araştırma ise Scottish Fold bakımı ve eklem problemleri hakkındadır. Bu araştırmanın sebebi ise Scottish Fold ırkına sahip olan kedilerin genetik bir mutasyondan kaynaklı olarak eklem hastalıklarına sahip olmalarıdır. 

Dünyaca ünlü bir kedi ırkı olan Scottish Fold’lar eklem problemleri sebebiyle anormal bir yürüyüşe sahip olabilir. Diğer kediler kadar hareketli olmayan ve fiziksel aktivitelere karşı isteksizlik duyan Scottish Fold’ların bu davranışlarının sebebi doğuştan gelen hastalıklarıdır. Dolayısıyla bu ırka sahip bir kedi sahiplenmeden önce hareketli olmayacağını ve bakımı esnasında dikkat etmeniz gereken pek çok etken olduğunu göz ardı etmemeniz gerekir. 

Yaşamları boyu çeşitli acı ve ağrılar ile yaşayan bu kedilerin hayat konforunu arttırmak için kaliteli bir mama tüketmeleri sağlanmalıdır. İstekleri doğrultusunda, özel olarak hazırlanan mamalar ile beslenmeleri başka bir hastalık yaşamamaları adına önem taşır. Scottish Fold’lar diğer kedilere göre çok daha az hareket eder. Hareketlerinin az olması ise, kesinlikle yüksek kalorili mamalar ile beslenmemeleri gerektiğini gösterir. Bunun haricinde periyodik aralıklarla veteriner kontrolüne götürerek ve gerekli dönemlerde vitamin ve mineral takviyesi yaparak da kedilerin yaşam konforunu yükseltilebilir. 

Scottish Fold kedilerin kulaklarında, genetik olarak içe kıvrık yapıları sebebiyle çeşitli dönemlerde akıntı meydana gelebilir. Akıntının daha ciddi bir soruna yol açmaması için gerekli bakımlar ile ortadan kaldırılmasını sağlamak gerekir.  

Scottish Fold Kedilerde Eklem Problemleri Neden Olur, Nasıl Geçer?

Scottissh Fold kedilere dair en dikkat çeken özellikleri diğer kedilerden çok daha farklı olan kulaklarıdır. Ancak hayvan severlerin yoğun ilgisini çeken kulakları Osteochondrodysplasia adı verilen genetik eklem hastalıklarının bir göstergesidir. 

Kıkırdak yapılarında çok ciddi bir hasara sebep olan bu hastalık, Scottish Fold kedilerin genetik yapılarındaki bozukluk sebebiyle meydana gelir. Tıbbi olarak Osteochondrodysplasia olarak adlandırılan bu hastalık, Scottish Fold’ların yaşamları boyunca ağrı ve acı yaşamalarına neden olur. Gen yapılarındaki mutasyon nedeniyle oluşan hastalık, kemiklerin gelişmesinde anormallik meydana gelmesine sebep olur. Ön ve arka bacakları ile omurga ve kuyruk omurlarında anormal şekilde gelişen bu kemiklere rastlamak mümkündür. Hareketli bölgelerde bulunan kemiklerin anormal şekilde gelişmiş olması, kedilerin hareketlerini kısıtlar ve her hareket ettiklerinde acı yaşamalarına neden olur. Scottish Fold kedilerin eklem problemlerinin ilerleyen yaşlarda arttığı görülür. 

Scottish Fold bakımı ve eklem problemleri hakkında bilinmesi gereken en önemli etken ise bu hastalıkların herhangi bir tedavisinin olmadığıdır. Genetik bir mutasyon sebebiyle meydana gelen hastalık için bir ilaç bulunmaması da kedilerin hayat boyu ağrıları çekmesine neden olur. Düzenli bir hayat ile yaşam konforları belirli bir seviyeye yükselse de hayatları boyunca acı ve ağrı çektiklerini unutmamak gerekir.   

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli