Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Kedilerde yaşanan sağlık sorunları farklı problemleri de beraberinde getirebilir. Ayrıca kediler hem sağlık sorunları hem de strese bağlı olarak idrar kabını kullanmayı reddedebilirken halı, yastık ya da koltuk gibi eşyaların üzerine idrarını bırakabilir. Rahatsız edici bir kokuya neden olan bu durumu engellemek için yapmanız gereken bazı şeyler vardır.
Kediniz idrarını eşya üzerine bıraktıysa vakit kaybetmemeniz gerekiyor. İdrar yaptığı bölgeyi çok kısa sürede temizleyerek kokunun yayılmasını engelleyebilirsiniz. Elbette bu temizlik sırasında kullanmanız gereken bazı ekipmanlar vardır. Hazır halde satılan özel temizleyiciler sayesinde kedi idrarında bulunan parçaları yok edebilirsiniz. Sentetik olan bu temizleyicilerin belirtilen miktarda kullanılması gerekiyor.
Kedi idrarını temizlemek için sirkeden faydalanabilirsiniz. Sirkenin içeriğinde bulunan asitler, idrardaki kötü kokuyu bastıracak ve kısa sürede yok edecektir. Su ve sirke karışımıyla vakit kaybetmeden idrarlı bölgeyi temizleyebilirsiniz.
Kedinizin idrarını temizlemek adına amonyaklı ürünlerden kaçınmanız gerektiğini unutmayın. Çünkü amonyak kokusu, kedinizin onu hemen fark etmesine neden olacaktır. Üstelik kedi idrarında amonyak bileşeni olduğu için kokuyu fark eden kedi aynı bölgeye yeniden idrarını bırakacaktır. Çarşaflarda, kıyafetlerde ve yatakta idrar temizliği için yapılması gerekenler şu şekilde sıralanmaktadır;
Yapacağınız temizlik işlemlerinin amacı sadece kötü kokuyu ortadan kaldırmak olsa da asıl önemli olan durum, kedinizin aynı bölgeye tekrar idrarını bırakmaması gerektiğidir. Bu süreçte kedinizi aynı bölgeden uzak tutmanız için bazı tasarım değişiklikleri yapabilirsiniz. Ayrıca kedinizin idrar kabı çevresinde bolca vakit geçirmesini sağlamanızı öneriyoruz.
Normal şartlarda kedilerin tuvalet kabına idrarını yapması gerekir. Öte yandan patili dostlarımız gerçekten çok titiz ve temiz canlılardır. Ancak yatağa, koltuğa veya çarşaf üzerine sürekli olarak idrarını bırakan kedilerde psikolojik ya da fizyolojik bir sorun olabilir. Bu yüzden kedinizi mutlaka veteriner hekime götürmeli ve altta yatan nedeni bularak tedavi yollarını aramalısınız.
Yorum Yaz